Katerória

    Külső kerítések: modern fa erkélykorlátok

    A cikket több mint 1335+ felhasználó tekintette meg
    Az erkélyekre leggyakrabban fa korlátokat szerelnek, mind a biztonsági, mind az esztétikai szempontok miatt, mivel stílusban és hangulatban kiegészítik a homlokzat, sőt az egész ház külső megjelenését. Mivel már nem kizárólag védőelemek, a lakberendezők egyre inkább úgy tekintenek rájuk, mint egy használati díszítőelemre, amely a megrendelő igényeinek és kívánságainak megfelelően többféleképpen kialakítható.
    Szakcikk 1335
    fa keritesek
    Rendszerünkben van még 148 kivitelező a következő területre Fakerítés:

    1. Fakerítések és korlátok

    A terasz vagy erkély szükséges tartozékai a kerítések vagy korlátok. Az embernek úgy tűnik, hogy a kerítések mindig is fából készültek, amire legkézenfekvőbb példát vidéken találunk, hiszen számos udvarban fakerítés látható. Nem szokatlan, hogy a kültéri kerítések fából készülnek, azonban napjainkban, a városokban viszonylag ritkán látunk a fa erkélykorlátot. Ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy ezeket korszerűbb anyagokra, például rozsdamentes acélra és üvegre cserélték, amelyeket elsősorban az egyszerűbb karbantartás miatt választ egyre több vásárló, családi házak kerítése esetén pedig egyre gyakoribb választás a kovácsoltvas kerítés. Mégis, a fakorlátok megfelelőek erkélyre és teraszra egyaránt, hiszen a fa semmihez sem hasonlítható. Természetes anyag, amely kitűnik a környezetből, és földes tónusaival óhatatlanul a homlokzatra irányítja a figyelmet. A fából készült külső kerítések, korlátok remekül néznek ki, különösen olyan esetekben, amikor a fa már megjelenik a homlokzaton, így a ház stílusában és építészeti szempontból is egy teljes egészet, egységet alkot.

    erkely-keritesek.jpg
    A modern fa erkélykorlát kialakítását az épületnek megfelelően választják ki 

    2. Fa erkélykorlátok – anyagok 

    Az erkélykorlátok különböző faanyagból készülhetnek, de lehetnek előregyártottak vagy tömörek/falazottak is.

    Ha előregyártott korlát mellett dönt, célszerű, ha az megfelelő, ellenálló és tartós anyagból készül. Ha a fát választja, a faanyag legyen minőségi, szakszerűen megmunkált és védett, hogy hosszú ideig ellenálljon az olyan instabil környezeti tényezőknek, mint az időjárás viszontagságai, az évszakok változása, UV-sugárzás vagy kártevők. Erkélykorláthoz különböző fafajták alkalmasak a lucfenyőtől a bükkig. Természetes hatásuknál azonban sokkal fontosabb, hogy jól védve legyenek, amit impregnálással, lakkal vagy más típusú bevonattal ér el.

    Az egyik legnépszerűbb választás a hagyományos, fából készült erkélykorlát, amelyre az impozáns külső mellett a hosszú élettartam is jellemző. Állhat téglából, betonból, fémből vagy fából készült mellvéden, ugyanazon anyagból gyártott oszlopok között; készülhet tömör vagy perforált lemezekből, akár valamilyen geometriai alakzatban elhelyezett deszkákból vagy a legrégebbi és legegyszerűbb formában, ugyanolyan szép és vonzó lesz. Egyetlen hátrányuk, hogy rendszeres karbantartást igényelnek. A fa erkélykorlátokat legalább 1-3 évente javasolt átfesteni.

    3. Modern fa erkélykorlátok


    Azt, hogy hogyan nézzen ki egy modern fa erkélykorlát – mind formáját, mind anyagát – az épület stílusának megfelelően választják ki. A korlátok nagyon sokfélék lehetnek: téglából vagy tömör anyagból készültek – ha meg akarja védeni magát a külső szemlélőktől, vagy nyitottabbak és könnyebb anyagból készültek – ha azt szeretné, hogy a korlát kevésbé észrevehető legyen, és több fényt engedjen be. A nyitott fakorlátok különböző formájúak, alakúak vagy színűek lehetnek, de a legjobb, ha teljessé teszik azt a hatást, amelyet az Ön kívánságai vagy az építész elképzelése szerint hagy maga után az egész ház.

    4. Az erkélykorlát felszerelése


    4.1. A fakorlát alépítménye

    A fakorlát alépítményének mindenekelőtt elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy egy vagy több ember félelem nélkül rátámaszkodhasson. Ez azt jelenti, hogy megfelelően rögzíteni kell vagy az erkély padlójához, vagy az oldalfalakhoz, kívülről vagy belülről. Az, hogy Ön vagy az építész melyik rögzítési mód mellett dönt, egyaránt függ magától a homlokzattól és az Ön elképzeléseitől az épület külső megjelenésével kapcsolatban.

    4.2. A külső korlát méretei

    Annak érdekében, hogy a külső korlátok védelmet nyújtsanak, azaz kellően biztonságosak legyenek, méreteik előre meghatározottak. Ezeknek legalább 100 cm magasnak kell lenniük, és ha nem tömör anyagból készülnek, az egyes oszlopok vagy lécek közötti távolság nem lehet kevesebb 10 cm-nél. Ez az egyetlen módja annak, hogy valóban megóvjuk a gyerekeket és a háziállatokat az esésektől/zuhanásoktól és sérülésektől.

    fa-kerites.jpg
    A fából készült korlát bármilyen beltéri vagy kültéri helyiségbe illeszkedik 

    5. Modern fa erkélykorlátok – ár

    Mennyibe kerül a fából készült erkélykorlát? Az ilyen korlátok ára függ a fa fajtájától, a rögzítés módjától, a kerítés típusától (tömör, perforált, faragott, deszkából) és természetesen a szolgáltatótól. Az egyedi fakorlátok és a szabványos fakorlátok ára meglehetősen eltérő, ezért alaposan gondolja át, hogy milyen prioritásai vannak: szebb megjelenést vagy kedvezőbb árat szeretne. A 100 cm magas fakerítés beszerzésének és beépítésének ára 25-45 euró/m között változik.

    Amennyiben úgy dönt, hogy fából készült erkélykorlátot szerel fel, vegye fel velünk a kapcsolatot a daibau.hu oldalon. A témával kapcsolatban további tanácsokat talál weboldalunkon, valamint olyan beszállítókat és gyártókat ajánlunk figyelmébe, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésére.

    Szakcikk 1335
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fakerítés?

    Rendszerünkben van még 148 kivitelező a következő területre Fakerítés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 148 kivitelező a következő területre Fakerítés
    9.4
    0

    OROSÁCS-DUÓ Kft


    9.3
    0

    FT-Aszfalt Kft.


    9.6
    0

    ERISZTA-FAHÁZ Bt.


    9.6
    0

    POLIKARFA Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!