Katerória

    Otthoni riasztórendszerek – vezetékes, vezeték nélküli vagy videó megfigyelő?

    Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a riasztórendszerek napjainkban meglehetősen elterjedtek. A riasztó, vagyis a házak betörésgátló rendszerei az alapvető és legelterjedtebb védelmi típusok közé tartoznak. Az emberek általában azért választanak biztonsági rendszert, mert ott tartózkodnak, vagy azért, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat. Az ilyen rendszerek minden típusú épületre felszerelhetők, legyen szó többszintes épületről, üzlethelyiségről vagy családi házról.
    Szakcikk 254
    riasztorendszer
    Rendszerünkben van még 375 kivitelező a következő területre Riasztó, riasztórendszer:

    1. Riasztórendszer családi házba

    Általánosságban elmondható, hogy a ház védelmének két típusa létezik – külső és belső –, és mindegyik rendelkezik sajátos rendszerelemekkel, amelyek a vezérlőközponthoz, vagyis a főegységhez kapcsolódnak.

    1.1. A ház külső védelme

    A külső tényezők és az időjárási viszonyok miatt a külső védelemhez használt eszközöknek jó minőségű alkatrészekből kell állni, amelyek összeszerelése nagyon igényes. A külső védelmet bonyolultabb vezetékek, berendezések védelmére szánják, és főleg olyan esetekben használják, amikor a ház be van kerítve, és tilos bemenni az udvarra.

    1.2. A ház belső védelme

    A külső védelemtől eltérően, a belső védelem a legelterjedtebb műszaki védelem. Ahogy a neve is sugallja, a belső védelem az épület belsejét hivatott biztosítani úgy, hogy a betörőket megakadályozza mozgásukban. Ezenkívül védi a lakókat éjszaka, amikor a házban tartózkodnak, a nem kívánt behatolóktól.

    2. Vezetékes vagy vezeték nélküli riasztó berendezések?

    A riasztó, betörésgátló rendszereket általában aszerint osztják fel, hogy vezetékesek vagy vezeték nélküliek, bár szinte mindegyik egyformán működik. A munka minőségében ezen rendszerek között gyakorlatilag nincs különbség, csak a beépítés módjában. A legfontosabb, hogy a vezetékes riasztórendszert a villanyvezeték részeként kell megtervezni még az épület kivitelezése előtt, míg vezeték nélkülit később is lehet választani.

    2.1. Otthoni riasztók – vezeték nélkül

    A vezeték nélküli otthoni riasztók egyre korszerűbbek és keresettebbek. A ház vezeték nélküli riasztóberendezései egy központi egységnek nevezett központi rendszer elemei, amely nem vezetékekkel, hanem meghatározott frekvencián csatlakozik a többi részhez. A vezeték nélküli rendszerek ezért gyorsabban és könnyebben telepíthetők, és nincs szükség építési munkákra, például falak fúrására vagy vágására. Éppen ezért a ház belső megjelenését – beltső teret – nem rontja semmi. A vezeték nélküli riasztórendszerek kiváló választást jelentenek olyan meglévő létesítményekben, ahol nincsenek előre szerelt vezetékek a riasztóberendezéshez.

    2.2. Otthoni riasztók – vezetékes

    Vezetékes riasztórendszer esetén a vezeték nélküli riasztórendszerrel ellentétben az egyes alkotóelemek kábelekkel csatlakoznak a központi egységhez. A vezetékes riasztót a kivitelezés előtt elő kell látni, és be kell építeni a huzalozási tervekbe. Ha a ház építése előtt nem dönt riasztó felszereléséről, legalább gondoljon arra, hogy olyan csöveket szereljen fel, amelyeken a későbbiekben át lehet vezetni a vezetékeket. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem marad más választási lehetősége, csak a vezeték nélküli otthoni riasztó.

    3. Risztórendszer elemei

    riasztorendszerek.jpg
    Otthoni riasztórendszer

    3.1. Riasztóközpont

    A riasztóközpont a fő vezérlőegység, amely a teljes riasztórendszert vezérli. Alapvető funkciója az összes bejövő, az érzékelőktől vagy kapcsolóktól érkező jel feldolgozása, szükség esetén fény- és hangjelzések bekapcsolása riasztáshoz. Legfontosabb jellemzőjük, hogy teljesen függetlenek a hálózati feszültségtől. Így áramszünet esetén a riasztó nem áll le, mert saját akkumulátorral rendelkezik.

    A riasztóközpont beépített kommunikátorral rendelkezik, amely kapcsolatot biztosít a telefonvonalhoz. A rendszer beállításától függ, hogy ki fogadja és reagál a riasztás aktiválására. Ez lehet egy felügyeleti központ vagy egy adott telefonszám. Az intelligens rendszerek és vezetékek megjelenésével olyan riasztóközpontok is megjelentek, amelyek videójellel rendelkeznek a felhasználó táblagépéhez vagy telefonjához.

    3.2. Kódolás (billentyűzet)

    A kódolás a teljes otthoni biztonsági rendszer be- és kikapcsolására, az események megtekintésére és a rendszer központi egységének programozására szolgál. Kódolásra leginkább LED, LCD vagy érintőképernyőt használnak. A teljes rendszer, éjszakai biztonsági mód, pánik riasztó és hasonlók be- és kikapcsolhatók a billentyűzetről.

    3.3.  Hang és GSM modulok

    A központi egységbe beépíthető hangmodul, amely megkönnyíti a riasztórendszer kezelését és a riasztások azonosítását. A hangmodul igény szerint jelzi a riasztás pontos helyét, és ugyanígy távolról is be- vagy kikapcsolható. Abban az esetben, ha a házban nincs analóg telefonvonal, a kommunikációhoz a GSM-modellt használják, amely a kommunikáció mellett SMS küldést is lehetővé tesz.

    3.4. Belső és külső sziréna

    A sziréna a környezet hanggal történő figyelmeztetésére és a betörők elriasztására szolgál. A külső sziréna belső tápegységgel rendelkezik, így akkor is működik, ha nincs áram. A szirénán általában van egy biztonsági kapcsoló is, amely megakadályozza az egység kinyitását.

    3.5. A riasztórendszer további elemei

    A riasztórendszer elemei közé tartoznak bizonyos vezeték nélküli megoldások is, hiszen a központ mindig bővíthető egy speciális vezeték nélküli jelvételi modullal. Ezek szén-monoxid- és egyéb gázérzékelők, érzéstelenítő érzékelők, infravörös mozgásérzékelők, belső és külső mozgásérzékelők, megemelt hőmérséklet-, tűz-, üvegtörés-érzékelők és megfigyelő videó kamerák.

    4. Otthoni riasztórendszer-csomag

    A riasztórendszer ára, beleértve a fő és másodlagos egységek, érzékelők, kamerák beszerzését és telepítését az egyéb villanyszerelő munkákkal, hozzávetőlegesen körülbelül 80.000 forinttól kezdődik. Természetesen minden magától a riasztórendszertől, annak típusától, a ház méretétől és az egységek, detektorok, érzékelők és egyéb alkatrészek számától, valamint a szolgáltatótól függ. Vannak azonban 400.000 forintnál drágább rendszerek is.

    Ha riasztórendszer telepítése mellett dönt, vegye fel velünk a kapcsolatot a daibau.hu oldalon. A témával kapcsolatban további tanácsokat talál weboldalunkon, valamint beszállítókat, szolgáltatókat és gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésére.

    Az árakról árkalkulátorunkban tájékozódhat.

    Keressen bennünket bizalommal:

    daibau.hu csapata

    Szakcikk 254
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Riasztó, riasztórendszer?

    Rendszerünkben van még 375 kivitelező a következő területre Riasztó, riasztórendszer:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 375 kivitelező a következő területre Riasztó, riasztórendszer
    9.8
    0

    ORKA Tech Kft.


    10
    0

    PRODESER Kft.


    9.5
    0

    ÉBERT-VILL Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság


    10
    1

    CA SOLUTION Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!