Katerória

    Vízteres pellet- vagy fatüzelésű kandallók

    Ha a kandallóra gondolunk, az első dolog, ami eszünkbe jut, a romantikus téli hangulat a pattogó tűz hangjával. Játékos lángtánc és visszafogott fény, amely lágyítja a formákat és vonalakat, melegséggel tölti be a teret. A kandalló azonban az egész ház központi fűtőeleme is lehet. Ehhez azonban egy ún. hőcserélőre van szükség. Pellet vagy fatüzelésű kandalló melegíti fel a vizet a tartályban, majd egy csőrendszeren keresztül juttatja el a hőt az összes helyiségbe. Nézzük, mi mindent kell tudni erről a témáról?
    Szakcikk 465
    kandallo
    Rendszerünkben van még 89 kivitelező a következő területre Kandalló:

    1. Pellet kandalló központi vagy padlófűtéshez és radiátorokhoz

    A vízteres kandallókat fal- vagy padlófűtésre használják, bár radiátorok is csatlakoztathatók hozzájuk. A vízteres kandallóval összekapcsolt központi fűtés képes az egész házat felfűteni.

    Különféle vízteres kandalló létezik. Leggyakrabban pellet vagy fa tüzelésűeket használnak, de a két tüzelőanyag kombinálható is, azaz ilyen tüzelésű kandalló is létezik. Ezek a kandallók elsősorban azért érdekesek, mert nagymértékben csökkentik a fűtési költségeket. A gazdaságosság mellett a hatékonyság és a biztonság is jellemző rájuk.

    2. Milyen elven működik a vízteres kandalló?

    A kandalló a tartályban lévő víz felmelegítése által juttatja el a hőt a rendszer többi eleme felé. A felmelegített vizet a tartályból a rendszer csövein keresztül vezetik át az összes helyiségen keresztül, ami így felmelegíti azokat. A kandallóhoz a padlófűtés csövein kívül radiátorok is csatlakoztathatók. A vízteres kandallót, a többi kályhától, kandallótól eltérően, általában a nappaliba vagy abba a helyiségbe építik be, ahol az emberek idejük nagy részét töltik. A kandalló éppúgy kiegészítője a bútoroknak, mint a belső térnek, de egyben a szimbolikus, szubjektív melegség, kikapcsolódás és meghittség érzésének különleges eleme is.

    A vízteres kandallók lehetnek szabadon állóak vagy beépíthetők. A továbbiakban nagyobb figyelmet fogunk fordítani a nagyobb teljesítményűekre, amelyek nagyobb tereket tudnak fűteni, vagyis amelyekhez több fűtőelem csatlakoztatható.

    3. Pellet kályha - IDRO POINT

    A pellet kandallókályha elsősorban radiátoros fűtési rendszerként szolgál, de alkalmas padlófűtésre vagy használati víz melegítésére is. A fentiekből következik, hogy több egység is csatlakoztatható hozzá. Ez a fajta kandalló akár 110 négyzetméternyi helyiséget, vagy körülbelül 295 m3 levegőt tud felmelegíteni; teljesítménye 11,3 kW, hatásfoka 92%. A kandalló beépített tárolójában 27 kg pellet fér el, ami gyakorlatilag 10-16 óra folyamatos fűtést biztosít. Ez a kandalló heti programozási lehetőséget is kínál, így előre b beállíthatjuk a kívánt hőfokot, illetve egyéb paramétereket.

    3.1. Pellet kályha ára

    A pellet kályhák, illetve kandallók ára általában 2.000 euró, azaz körülbelül 800.000 forint körül alakul.  

    4. FUJI pelletkandallók

    Az előző kandallótípushoz hasonlóan a FUJI kandalló kályha is többféle fűtési rendszerhez használható. Ez a vízteres kandalló körülbelül 180 m2-t, azaz körülbelül 470 m3 levegőt tud felmelegíteni, és teljesítménye is nagyobb - 18 kW. Hatásfoka 91,94%. A kandalló beépített tárolójában 27 kg pellet fér el, ami gyakorlatilag 5,5-19 óra folyamatos fűtést biztosít. A modell előnye, hogy távvezérlésű, azaz mobiltelefonon keresztül is kezelhetjük.

    4.1. Pellet kályha ára

    A jelen részben ismertetett pelletkandalló ára 3.500 euró, azaz körülbelül 1.400.000 forint körül alakul.

    5. Fatüzelésű kandalló - WARM/CS

    Ez a kandalló padló- és radiátoros fűtési rendszerekhez készült. Akár 140 m2-t, azaz 360 m3 levegőt képes felmelegíteni. Teljesítménye 14 kW, hatásfoka valamivel alacsonyabb - 81,6%, és óránként körülbelül 5,4 kg pelletet fogyaszt.

    5.1. Fatüzelésű kandalló ára

    Az említett típus ára általában 1.500 euró körül alakul, ami körülbelül 600.000 forintot jelent.

    6. Fatüzelésű vízteres kandalló, IDRO30 CS

    Ez egy beépített vízteres kandalló, amely padló- és radiátoros fűtési rendszerekhez alkalmazható. Akár 140 m2-t, azaz 360 m3 levegőt képes felmelegíteni. Teljesítménye 18 kW, viszont hatásfoka valamivel alacsonyabb - körülbelül 75%. Ez a vízteres kandalló óránként 1,7-5,3 kg fát fogyaszt.

    6.1. Fatüzelésű vízteres kandalló ára

    A IDRO30 CS fatüzelésű vízteres kandalló ára általában 1.500 euró körül alakul, ami körülbelül 600.000 forintot jelent.

    7. Fahasáb, illetve rönk tüzelésű kandallókályha, H2OCEANO

    Ez a vízteres kandalló többféle fűtési rendszerhez használható. Körülbelül 150 m2-t, illetve 380 m3 levegőt képes felmelegíteni. A kandalló teljesítménye 15 kW, hatásfoka kb. 80%. Óránként 1,5-4,5 kg nagyobb rönköt vagy forgácsot fogyaszt.

    7.1. Fahasáb tüzelésű kandallók ára

    Egy ilyen kandalló ára körülbelül 2.000 euró, azaz körülbelül 700.000-800.000 forintba kerül.

    Ha valamely kandallóval kapcsolatban kérdése lenne, keressen fel bennünket, és segítünk felkeresni a megfelelő szakembert, illetve forgalmazót, aki választ ad.  Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint összekötjük önöket az adott téma szakértőivel, gyártókkal, akik a megfelelő ajánlattal válaszolnak keresletére.

    Az árinformációkat a „Kalkulátor” menüpont alatt tekintheti meg.

    Az Ön Daibau.hu csapata

    Szakcikk 465
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Kandalló?

    Rendszerünkben van még 89 kivitelező a következő területre Kandalló:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 89 kivitelező a következő területre Kandalló
    9.8
    0

    MURÁNYI Kft.


    8.6
    0

    FMB IS Kft


    9.3
    0

    HÁMORY Épületgépész Kft


    9.3
    0

    Horváth Hankó Zsolt e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!