Katerória
    A lakásfelújítások és átalakítások különféle eseteiről már volt szó, ezúttal azonban kiemelt figyelmet fordítunk a teljeskörű felújításra, vagyis az úgynevezett kulcsrakész lakásfelújításra. A lakás ezen rendszer szerinti felújítása igényli a legnagyobb terjedelmű munkát, és ebből kifolyólag a legmagasabb költségekkel is jár. Gyakran előfordul, hogy egy kulcsrakész lakásfelújítás munkaigényesebbnek bizonyul, mint egy újépítésű ingatlan. Írásunkban foglalkozunk azzal, hogy milyen munkák tartoznak a felújításhoz, milyen a felújítás munkafolyamata, és természetesen azzal is, hogy mindez mennyibe kerülne.
    Szakcikk 81
    lakasfelujitas
    Rendszerünkben van még 959 kivitelező a következő területre Lakásfelújítás:

    1. Kulcsrakész lakásfelújítás

    A lakás teljeskörű felújítása, az úgynevezett kulcsrakész rendszer szerinti felújítás nagyon összetett projekt, gyakran összetettebb az újépítésű ingatlanoknál. A felújítást ezért érdemes fázisonként végezni. Ugyanakkor célszerű, hogy a terv készítésénél együttműködjön az építésszel és a fővállalkozóval annak érdekében, hogy segítségükkel megtalálhassák a legjobb megoldásokat. Különösen a koncepcióterv készítésénél fontos ez, amikor az elképzeléseket és kívánságokat összehangolják a reális kivitelezési lehetőségekkel.

    2. Lakásfelújítás: koncepcióterv

    2.1. Az átalakítás a meglévő állapot felmérésével kezdődik

    A koncepcióterv a lakás jelenlegi állapotának felmérésével kezdődik, ennek alapján készítik el a felújítási munkálatok teljes listáját. A lakás jelenlegi helyzetének felmérése a helyiségek átvizsgálásán és az esetleges problematikus pontok, mint a különböző sérülések vagy a nedvesség elhárítása és hasonlók rögzítése alapján történik.

    2.2. Szakszerű lakásfelújítás

    Következő lépés a találkozás az építésszel, aki az az Ön kívánságai és igényei alapján új tervet készít, tulajdonképpen elkészíti a lakás alaprajzát, amely tartalmazza az enteriőr új kialakítását, a falak esetleges bontását vagy építését, az anyag, a fűtés és hűtés, a padlók, a mennyezetek, a dekoráció, a világítás, valamint a bútorok kiválasztását és azok térbeli elhelyezését. Amennyiben a falak bontása is szükséges, különösen hasznos az együttműködés az építőmérnökkel, aki felméri, hogy a bontás egyáltalán megvalósítható-e az épület szerkezetébe való behatolás miatt. Az építész elkészíti a tervet és a vizualizációt, amely hatékony eszköz a jövendő tér bemutatásához.

    A konkrét munkálatok a kulcsrakész rendszer szerint előkészített felújítási tervvel, valamint a munkák és a szükséges anyagok listájával kezdődnek.
    lakásfelújítás bontás
    Lakásfelújítás - bontási munkálatok

    3. Lakásfelújítás: bontási munkálatok

    3.1. Mi tartozik a bontási munkálatokhoz?

    A bontási munkálatok magukban foglalják a válaszfalak bontását vagy az összes fal „letisztítását” a szilárd tartó szerkezetig. Említettük már, hogy a falak bontásánál ajánlatos a statikussal való együttműködés, aki tudja, hogy melyek a tartófalak (amelyeket csak kivételes esetben érintenek), és melyek a válaszfalak. A lakásban a tartófalak bontása nem ajánlott, mert az egész épület szerkezetére hatással van, mivel az instabillá válik és használat szempontjából sem biztonságos.

    3.2. Lakásfelújítás: az elektromos vezetékek és vízvezetékek telepítése

    Az úgynevezett durva építési munkák után következnek a durva szerelési munkák, az elektromos vezetékek és vízvezetékek telepítése. A vezetékek helyzetén és elosztásán kívül ebben a fázisban választják ki a fűtési módot is, ami különösen fontos a padlófűtés csöveinek telepítése miatt, amelyet még a padló gépi megmunkálása előtt el kell végezni.

    3.3. A nyílászárók cseréje

    Az épület megfelelő energiahatékonyságának biztosítása érdekében a kulcsrakész felújítás része a nyílászárók (ajtók, ablakok) cseréje is. A gyenge energiahatékonyság a nyílászárók rossz minőségének következménye, különösen a rossz beépítésnek. Még a legdrágább, minőségi nyílászárók sem működnek rendeltetésükkel összhangban, ha nem megfelelően vannak beépítve.

    A nyílászárók rossz és szakszerűtlen beépítése legnagyobb mértékben a magas légkondicionálási költségeken mutatkozik meg.

    3.4. Az esztrich kivitelezése

    Az elektromos vezetékek és vízvezetékek telepítését a padlók (esztrich vagy aljzatkiegyenlítő) gépi megmunkálása követi. Amikor beszerelik a padlófűtést, az esztrich könnyen kiönthető és kiegyenlíthető a padlófűtés lemezalaphoz rögzített csövein.

    3.5. Befejező munkák az elektromos vezetékeknél és vízvezetékeknél

    Ezek a munkák magukban foglalják a villanyóraszekrények cseréjét, a falak vakolását, glettelését és festését, az elektromos vezetékek, aljzatok és kapcsolók szerelésének befejezését, valamint a vízvezeték- és csatornarendszerek befejezését.

    3.6. Durva és finom vakolat a falakon és mennyezeteken

    Durva és finom vakolással előkészítik a falakat a befejező glettelésre és a meszelésre (festő, mázoló munkákra). A durva és finom vakolást megelőzően szükséges a falak javítása, az egyenetlenségek és sérülések javítása és elsimítása.

    3.7. Lakásfelújítás: festési munkák

    A festési munkákhoz tartoznak a falak és mennyezetek befejező munkálatai, a glettelés, simítás és csiszolás, a falak mázolása és a befejező festés.

    3.8. Padlóburkolás, valamint a kapcsolók és aljzatok felszerelése

    Miután a festési munkák elkészültek, a kulcsrakész lakásfelújítás a padlóburkolat javításával vagy új burkolat lefektetésével folytatódik. Ide tartozik például a parkettázás, a laminált, vinyl (PVC) padlók lefektetése, csempézés és hasonlók. Végül felszerelik a kapcsolókat és az aljzatokat.

    4. Lakásfelújítás: a fürdőszoba átalakítása

    A fürdőszoba átalakítását külön kiemelnénk, mivel ide tartozik a vezetékek és berendezések, valamint a szaniter elemek cseréje, ez teszi ki a munkák és a költségek legnagyobb részét. Emellett, ha a felsorolt munkálatokon kívül a vezetékeket és a szanitereket is áthelyezik, az még több erőfeszítést és költséget igényel, s végül nem feledkezhetünk meg mindezek felszereléséről és bekötéséről sem. A fürdőszoba felújítása leginkább a vízvezeték szerelési munkákat, a szaniterek cseréjét vagy áthelyezését, a kerámialapok ragasztását, fugázást és a csapok felszerelését foglalja magában. A fürdőszoba felújításának ára 115000-184000 forint négyzetméterenként.

    fürdőszoba felújítás

    A lakásfelújítás legdrágább része a fürdőszoba átalakítása

    5. Mennyibe kerül a kulcsrakész lakásfelújítás?

    Az egész lakás átalakítása a válaszfalak lebontásával és az új falak beépítésével, az elektromos vezetékek teljeskörű felújításával, új fűtés bevezetésével, száraz szereléssel, a burkolói munkákkal – kerámialapok ragasztása, parkettázás, festéssel 96000-161000 forintba kerül négyzetméterenként. Így egy 65 m2 alapterületű lakás kulcsrakész felújítása 6325000-10465000 forintot tesz ki.

    Szakcikk 81
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Lakásfelújítás?

    Rendszerünkben van még 959 kivitelező a következő területre Lakásfelújítás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 959 kivitelező a következő területre Lakásfelújítás
    9.3
    0

    Holló Bt


    8.8
    0

    Lázár Building ev.


    8.6
    0

    Varga Dániel e.v.


    8.8
    0

    Nyári Attila egyéni vállalkozó


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!