Katerória
    Vajon mekkora befektetéssel jár? Mennyi lesz a teljes költség? Mennyibe fog kerülni az ablakok beépítése? Mennyit kérnek a mesterek a munkáért? Valamennyi kérdés megkerülhetetlen, amelyekre választ kell adni egy új építésű ingatlan, egy ház, lakás vagy a tér egy részének rendezése, felújítása vagy átalakítása során, valamint nyílászárók vásárlása esetén. Teljesen egyértelmű, hogy a rendelkezésére álló pénzösszegből kell kiindulni, figyelembe véve azt a határt, amely nem léphető át. Ezután következhetnek az olyan típusú kérdések, mint a minőség, az Ön igényei, valamint a törekvés, hogy stílus tekintetében és esztétikai szempontból minden a lehető legjobban illeszkedjen az épület belső, külső és átfogó koncepciójához. Legyen azonban óvatos! Egy bizonyos ár meghatározott minőséget von maga után, ezért azt ajánljuk, hogy – főleg ablakvásárlásnál – inkább válasszon drágább, valójában tartósabb, jobb műszaki tulajdonságokkal rendelkező anyagokat.
    Szakcikk 25
    ablak arak
    Rendszerünkben van még 189 kivitelező a következő területre Ablak:

    1. Az ablakok ára több tényezőtől függ

    Az ablak ára nagyon sok tényezőtől függ. Ide tartoznak a forma és a méret, a keretek anyaga, az üvegezés módja és típusa, valamint az ablak nyitásának és mozgásának változatai. Mindenképpen érdemes jobb minőségű nyílászárókat választani, tekintettel arra, hogy ez egy hosszú távú beruházás, amelynél a befektetés nagyon gyorsan megtérül a kisebb hőveszteségnek és a kisebb fűtési és hűtési energiafelhasználásnak köszönhetően. Ezek megfelelő választással és megfelelő beépítéssel érhetők el. Úgy tartják, hogy az épületekben a legtöbb hő az üvegfelületeken keresztül távozik, veszik el. 

    1.1. Az ablakok ára a nagyság és a forma függvényében

    Természetes, hogy az ablakok ára azok nagyságától és alakjától függ. A nagyobb üvegfelületek és azok beépítése drágább. A nem szabványos formák (háromszög, trapéz, rombusz, kör) sokkal nagyobb befektetést jelentenek az egyszerű, szabványos méretű (négyzet, téglalap) hagyományos ablakokhoz viszonyítva. Általános gyakorlat például, hogy egy szabálytalan alakú ablakért akár 40%-kal is többet kérnek, mint egy úgynevezett klasszikusért. Ha a formát vesszük alapul minden bizonnyal a kerek ablakok a legdrágábbak, amelyekért akár 200%-kal is többet kell fizetni. A forma mellett a méretek is lényegesen közrejátszanak az ár alakulásában – minél nagyobb méretű az ablak, annál magasabb az ára.

    A forma mellett a méret is fontos tényező az ár kialakításában. Arányosan alakul – minél nagyobb a méret, annál drágább az ablak. Azok az ablakok, amelyek egyik mérete legfeljebb 270 centiméter, a másik pedig nagyobb is lehet a standard termékek közé tartoznak, szabványosnak számítanak.

    1.2. Az ablakok ára az anyag függvényében

    Az árkülönbséghez a különféle anyagok is hozzájárulnak. A legolcsóbb a PVC, ezt követi a fa, míg a legdrágább az alumínium, valamint a különböző kombinációk, például a fa-alumínium. A fából készült ablakok átlagosan körülbelül 40%-kal drágábbak a hagyományos PVC ablaknál, míg az alumínium és a fa kombinációja akár 100%-kal is drágább lehet a PVC-változatoknál. A választás természetesen Öntől függ: a fizetőképességétől, de a kívánt anyag minőségétől, tartósságától, és a gyártó ajánlatától is.

    fa ablak
    A fából készült ablakok segítenek a lakótérnek „lélegezni”

    1.3. Az ablakok ára az üvegezés függvényében

    Az ablakok árát befolyásoló harmadik tényező az üvegezés típusa. Egyrétegű üveget ma már sehol sem használnak, vagy csak kivételesen, régi épületekben található. A két- és háromrétegű üvegezés különféle tömésekkel, kezelésekkel, bevonatokkal megszokott választás az új építésű ingatlanokban, vagy bármilyen típusú felújítás során. A jobb hő- és hangszigetelés miatt a háromrétegű üveg valamivel drágább. Minden típusnak megvannak azonban a maga előnyei és hátrányai, mint minden nyílászárókhoz használatos anyagnak.

    Ha a háromrétegű üveg mellett dönt, akkor az ablakok minden bizonnyal többe kerülnek, azonban az üvegen alacsonyabb lesz a hőátbocsátás, ami hosszabb távon jobb energiahatékonyságot és alacsonyabb fűtési költségeket eredményez.

    1.4. Az ablakok ára a nyitásmód függvényében

    Az árat végső soron az ablak nyitásmódja is befolyásolja. A nyitásmódtól függően vannak fix (nem nyitható), egyszárnyú, kétszárnyú, többszárnyú, toló-, összecsukható és tetőablakok. A fix ablakok átlagosan más termékeknél akár 50%-kal is olcsóbbak. A tolóablakok drágábbak, mint a tokos ablakok, viszont nagyobb nyílások lefedésére alkalmasak, és jobban összekötik a beltért a kültérrel. A szakértők szerint ahhoz, hogy az ár, minőség és rendeltetés aránya a legmegfelelőbben megvalósulhasson, a legjobb, ha többféle nyitásmód kombinációját választjuk. A teraszra nyíló központi helyiségekben káprázatosan mutat a nagy tolóablak, míg más helyeken érdemes inkább kisebb tokos ablakokat beépíteni. Ha egy helyiség falán több ablak is elfér, akkor ezek egyik fele lehet fix, a másik fele pedig nyitható és szellőztethető. Így valószínűleg optimalizálhatja és csökkentheti a beszerzési költségeket.

    toloajto.jpg
    A beltér és kültér összekötésére legmegfelelőbbek a tolóajtók

    2. Az árak összehasonlítása az üveg és üvegezés típusa, valamint az anyag és a nyitásmód alapján

    Azzal a céllal, hogy a kínálatról és az árakról minél jobb képet kapjon, a piaci átlagárakat három szempont alapján mutatjuk be: az ablak típusa, az üvegtáblák száma és a nyitásmód alapján.

    Az ablakok gyártása sokféle változatban, típusban, méretben, formában történik, különböző anyagokból és különféle funkciókkal. Az, hogy melyiket választja, attól függ, hogy mit szeret, mire van szüksége, és milyenek a pénzügyi lehetőségei.

    Megjegyzés: példaként egy 120x100 centiméteres klasszikus tokos ablakot vettünk, árengedmény és összeszerelés nélkül. Az ár általában már az áfát is tartalmazza.

    2.1. PVC ablakok

    Az egyszárnyú PVC ablakok kétrétegű üveggel darabonként körülbelül 43500-49000 forintba kerülnek.

    2.2. Fa ablakok

    Az egyszárnyú fa ablakok kétrétegű üveggel darabonként körülbelül 45000-75500 forintba kerülnek.

    2.3. Alumínium ablakok

    Az egyszárnyú alumínium ablakok kétrétegű üveggel darabonként körülbelül 53000-86500 forintba kerülnek.

    2.4. Fa-alumínium ablakok

    Az egyszárnyú fa-alumínium ablakok kétrétegű üveggel darabonként 56500-90000 forint körül vannak.

    alumínium ablak
    Az alumínium ablakok nagyon tartósak, ezért drágábbak is

    3. Az ablakok árának alakulása a gyártóktól függően

    Az ablakok árára nem kis befolyása van a gyártóknak, azaz forgalmazóknak. Minden piacon sokan vannak, így az áraik is nagyon eltérőek. Attól függetlenül, hogy milyen típust és modellt választ, mindenképpen érdeklődjön és tájékozódjon, hogy így legalább némi megtakarítást valósíthasson meg. Ezenkívül az akciós árak sem ritkák, ezért érdemes figyelni az akciókat és ajánlatokat.

    Ha az ablakokkal kapcsolatban segítségre van szüksége, az űrlap elküldésével felveheti velünk a kapcsolatot a daibau.hu címen is, és a velünk együttműködő cégek, szakemberek rövid időn belül jelentkeznek Önnek ajánlatukkal.

    műanyag ablak

    Mindenhol a PVC ablakok a legolcsóbbak

    4. Az ablakok ára: a drágább vajon jobb?

    Bármilyen termék vásárlásakor az árral összhangban bizonyos minőség is jár, ezért inkább érdemes a minőségi és drágább mellett dönteni, ami az ablakoknál különösen érvényes. Ezáltal minden bizonnyal jobb anyagból, megfelelő műszaki tulajdonságokkal és hosszabb élettartammal rendelkező terméket kap.

    Szakcikk 25
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Ablak?

    Rendszerünkben van még 189 kivitelező a következő területre Ablak:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 189 kivitelező a következő területre Ablak
    9.6
    0

    SFETY Építőipari Kft


    9.6
    0

    Diamond Fenster Kft.


    9.5
    0

    RX Holding Zrt.


    9.8
    0

    NORDIKAL Tervező és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!