Katerória

    A ház alapozásának a helyreállítása, az alapozás megerősítésének az ára

    Az alapozás minden épület alapját képezi, és a stabilitás szempontjából kiemelt fontosságú Lényeges, hogy az alapok kivitelezés előtt megfelelően legyenek megtervezve, az építés során pedig megfelelően kivitelezve, emellett hőszigeteléssel és vízszigeteléssel legyenek védve. Az építkezés során jelentkező hibákat a későbbiek folyamán nagyon nehéz kijavítani, de olykor nincs más lehetőség, mint azt idővel elvégezni. Ilyenkor a szerkezet megerősítése érdekében kötelező a ház alapozásának a helyreállítása.
    Szakcikk 59
    Ház alapozásának megerősítése
    Rendszerünkben van még 242 kivitelező a következő területre Alap vízszigetelés:

    1. Az alapozás folyamán jelentkező hibák és azok következményei

    Ha az alapokat nem megfelelően tervezik meg, pontosabban, ha a talajmozgás vagy a talajsüllyedés okozta terhelések nincsenek előlátva, és a méretek sincsenek megfelelően kiszámítva, előbb-utóbb biztosan a kár keletkezik, és ezzel együtt bekövetkezik az épület sérülése. Ez leggyakrabban a falak repedéseiben, vagy ami még rosszabb, az építőelemek repedéseiben nyilvánul meg.

    2. Az alapozás utólagos javítása

    Amikor gondot okoz az alapok süllyedése, az expanziós betonnal történő alábetonozással orvosolható. Egy speciális betonfajtáról van szó, amelynek a szilárdulás folyamán növekszik a térfogata. Ilyen típusú kármentesítést akkor végeznek, amikor már egészen biztos, hogy a terep nem süllyed tovább, mert a talaj teljesen leülepedett.

    Amikor azonban nem lehet teljes biztonsággal felmérni, hogy az alap továbbra is süllyed-e vagy sem, az alapozás kiásása és az alábetonozás a lehetséges megoldás. Az alábetonozást úgy kell elvégezni ebben az esetben, hogy 100%-ban biztos legyen, hogy a beton elért a szilárd alaphoz. Amikor az úgynevezett „egészséges talaj” túl mélynek bizonyul, akkor cölöpöket kell használni.

    A földrengés hatására is megsérülhetnek az alapok, amelyeket ilyen helyzetekben meg kell erősíteni. Az, hogy ez milyen módszerrel történik, az alapozás módjától függ. Ha az alapozás elég széles, a probléma megoldható injektálással, amelynél hidrofób cementmasszát fecskendeznek a falba. Amikor ez az eljárás nem alkalmazható, az alapokat egy új betonréteggel erősítik meg. Az épület felújítása, átalakítása, bővítése vagy korszerűsítése esetén, vagyis amikor változik a térfogata, és ezzel együtt az alapozás terhelése is, ugyanezt a munkafolyamatot alkalmazzák.

    3. Az alapozás helyreállítása – árak  

    Az alapozás ára az építési gödör hasznos felületére számítva körülbelül 7500-11500 forint négyzetméterenként, azaz 1500-2000 forint köbméterenként.

    Az alábetonozás vagy az alapozás ára köbméterenként további 5700-9500 forintba kerül.

    Az alap injektálása cement-szilikát masszával köbméterenként körülbelül 30500 forintba kerül.

    Az árakról szóló információkat megnézhetik a kalkulatorunkban.

    Szakcikk 59
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Alap vízszigetelés?

    Rendszerünkben van még 242 kivitelező a következő területre Alap vízszigetelés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 242 kivitelező a következő területre Alap vízszigetelés
    9.7
    0

    B+S KÉCSKE Kft.


    9.6
    0

    LAKATOS-BALOGH SÁNDOR E.V.


    9.2
    0

    Farkas László e.v.


    8.8
    0

    PROFI SZIG TEAM KFT2023


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!