Katerória

    Fogyasztásmérő szekrény, villanyóraszekrény, árak

    A cikket több mint 913+ felhasználó tekintette meg
    A fogyasztásmérő szekrények az elektromos vezetékek szerves részét képezik. Az összes mérő- és védőberendezést (biztosíték), főcsatlakozó és kapcsoló, amelyek lehetővé teszik az elektromos vezetékek felügyeletét, valamint otthona védelmét és biztonságát, a fogyasztásmérő szekrényekbe építik be. A fogyasztásmérő szekrények főként olyan fémből készülnek, amelyik nem rozsdásodik, de olykor mesterséges anyagokból is készülnek. Attól függetlenül, hogy milyen anyagból készülnek, milyen formájúak és méretűek, minden fogyasztásmérő szekrénynél az a legfontosabb, hogy jó minőségű legyen, égésálló és ellenálljon a külső környezet hatásainak.
    Szakcikk 913
    fogyasztasmero szekreny
    Rendszerünkben van még 1091 kivitelező a következő területre Villanyszerelő, villanyszerelés:

    1. Mi van a fogyasztásmérő szekrényben?

    Még az építési munkák megkezdése előtt fel kell szerelni a fogyasztásmérő szekrényt, tekintettel arra, hogy a legtöbb gép, szerszám és berendezés működtetéséhez áramra van szükség. Ezért még a durva építési munkák folyamán fontos a kábelek szétválasztása és az ideiglenes fogyasztásmérő szekrények felszerelése. Többféle fogyasztásmérő szekrény létezik, amelyek elsősorban az összeszerelés módjában különböznek. Mindazt, amit ezzel kapcsolatban érdemes tudni, megtudhatja az alábbi szövegből.

    1.1. Mennyi fogyasztásmérő szekrényre van szükség?

    A ház belsejének fogyasztásmérő szekrényét kapcsolótáblának nevezik. A szekrények száma igazodik az egyedi igényekhez, ezért a nagy épületekben minden emeleten van fogyasztásmérő szekrény, habár mennyiségük és elrendezésük jóval inkább a tervezett elektromos és távközlési hálózattól függ. A fogyasztók számának függvényében változik a biztosítékok száma is, így ha több a fogyasztó, több biztosítéknak is kell lennie, ezzel együtt több fogyasztásmérő szekrénynek, valamint intelligens telepítésnek is.

    Ajánljuk, hogy néhány tartalék fogyasztásmérő szekrényt is szereljen fel, tekintettel a jövőbeni bővülő vagy változó igényekre; lehet, hogy szüksége lesz videó megfigyelésre, több modemre vagy a LED világításhoz szükséges csatlakozásra. Ennek értelmében többféle moduláris megoldási modellt találhatunk a piacon IP40-es védettségű műanyag vagy fém fogyasztásmérő szekrényekhez, amelyeket lehetséges bővíteni és kombinálni.

    1.2. Alkotó elemek

    Általánosságban elmondható, hogy a szekrényben biztosítékok vannak, amelyeket még vezetékes kapcsolóknak is neveznek. Emellett relék, főkapcsoló és túlfeszültség-védelmi eszköz van. Egy legfeljebb 120 négyzetméter nettó területű, kisebb épületnek, a fogyasztásmérő szekrényben például rendelkeznie kell a következőkkel:

    •     1x leválasztó eszköz FI40/0.03A differenciáláramhoz

    •     12x telepítési kapcsoló C/10A/1p

    •     14x telepítési kapcsoló C/16A/1p

    •     3x telepítési kapcsoló C/16A/1p

    •     1x telepítési kapcsoló C/40A/1p

    •     8x bistabil relé sínre szereléshez – 1x kapcsoló 1P, 20A

    •     1x túlfeszültség-védelem I+II

    villanyora.jpg
    Fogyasztásmérő szekrény beszerelése egy átlagos házba, biztosítékok felszerelése DIN sínre

    2. Fogyasztásmérő szekrény – homlokzat alatt

    A homlokzat alatti fogyasztásmérő szekrényeket beépítik a falba. A homlokzati hőszigetelés vastagságára ügyelni kell szerelés közben, mert a szigetelésnek és a fogyasztásmérő szekrény burkolatának illeszkednie kell. Amennyiben már elkészült a homlokzat, megfelelő nyílást kell készíteni. A nyílás szélességének és magasságának a szekrény méreteinél 15-20 milliméterrel nagyobbnak kell lennie. A szekrénynek a felszerelése előtt el kell helyezni a csöveket a bejövő és kimenő vezetékek számára.

    A homlokzat alatti fogyasztásmérő szekrényt poliuretán (PU) habbal rögzítik. A megszáradt habra egy keretet tesznek, amelyet a szekrény belsejéből csavaroznak rá. A keret teljesen le kell, hogy fedje a létrehozott nyílást mindkét oldalon 25 milliméterrel. Ahhoz, hogy a keretet fel lehessen szerelni, a fogyasztásmérő szekrény mélysége a 20 milliméterrel ki kell, hogy emelkedjen a homlokzathoz viszonyítva. Ebben az esetben a vezetékek beszereléséhez a csövek is használhatók.

    3. Fogyasztásmérő szekrény – falra szerelhető

    Ezt a fogyasztásmérő szekrényt közvetlenül a falra szerelik. Belülről kell rögzíteni legalább négy csavarral, míg a hátulját ki kell fúrni és alátétekkel megerősíteni. A szekrény fölé előtetőt lehet tenni a megrendelő igénye szerint abból a célból, hogy a víz jobban elfolyhasson és a fogyasztásmérő szekrény is biztonságosabb lehessen. A kábeleket csatornákkal vagy csövekkel kell védeni.

    4. Szabadon álló külső fogyasztásmérő szekrény

    A szabadon álló fogyasztásmérő szekrény a kisfeszültségű csatlakozás része, és minden elektromos berendezéshez kötelező. Összetevői nem ugyanolyanok, mint a házban lévők.

    kapcsolótábla

    Külső fogyasztásmérő szekrény hat fogyasztó számára

    4.1. A fogyasztásmérő szekrény beton alapja

    Javasoljuk, hogy a kivitelező az udvar kialakításának folyamta alatt építse meg a fogyasztásmérő szekrény alapját. Természetesen a piacon léteznek jellegzetes beton vagy fém talapzatok. Ezeket is felhasználhatja, csak a megfelelő magasságra és elérhetőségre vonatkozó utasításokat kell követni.

    4.2. Fogyasztásmérő szekrények

    Ezek a fogyasztásmérő szekrények arra szolgálnak, hogy az Ön háztartása számára a biztonságos 220 V-ra csökkentsék a közcélú elektromos hálózatban a magas feszültséget. A tervező, aki elkészíti a villanyvezetékek tervrajzát, meghatározza, hogy mennyi szekrényre és milyen típusúra lesz szükség, tekintettel az Ön kisfeszültségű csatlakozásának különböző számú fogyasztójára és azok eltérő igényeire. Léteznek műanyag és fém szekrények, azzal, hogy a műanyagok jóval olcsóbbak. A kivitelező a hálózat védelmére külsőleg hárompólusú függőleges és vízszintes megszakítót és biztonsági biztosítékokat szerel fel.

    4.3. Háromfázisú fogyasztásmérő szekrények

    A fogyasztásmérő szekrény legfontosabb eleme a háromfázisú mérő. Az elektronikus közvetlen háromfázisú fogyasztásmérő leolvassa a fogyasztást, amelyet az üvegablakon keresztül Ön is követhet. Egyes szolgáltatók lehetővé teszik a fogyasztás távleolvasását is. Ez jelentősen megkönnyíti az ellenőrzést.

    4.4. A fogyasztásmérő felszerelése

    A szabadon álló fogyasztásmérő szekrény elhelyezhető állványon, alapon vagy oszlopon. Amennyiben állvány vagy alap mellett dönt, azokat legalább 50 cm magasságban és távolságban kell elhelyezni. Egy szakember a biztonságról is gondoskodik, hogy az áramkör ellenálljon a hő- és dinamikus hatásoknak, amelyek a külső környezetben előfordulhatnak.

    A szabadon álló fogyasztásmérő szekrény oszlopra történő helyezése nem szokványos szerelési mód. A fogyasztásmérő szekrényt ebben az esetben két RF szalaggal rögzítik az oszlophoz. A szekrény hátsó oldalára fúrt lyukakon először két konzolt kell becsavarozni. Ezt követően rögzítik az RF csíkokat a tartókra. A fogyasztásmérő szekrényt az oszlopnak támasztjuk, majd a szalagokat rátekerjük és a tartón keresztül az L profilokba vezetjük, és becsavarjuk a szekrényhez mellékelt csavarokkal.

    5. Ideiglenes fogyasztásmérő szekrények építési területekre

    Az építési területeken használt fogyasztásmérő szekrény az építkezés folyamán biztonságos hozzáférést biztosít az elektromos áramhoz, így biztosítva a munkálatok gördülékenységét. A szekrényt a nyilvános hálózathoz való csatlakozás előtt tesztelik. Kisebb építkezéseknél szabvány szerinti elosztó szekrények vannak, nagyobbaknál pedig igény szerint készülnek. A szabvány szerint készült fogyasztásmérő szekrény több egy- és háromfázisú csatlakozással, automatikus kapcsolókkal, biztosítékokkal és egy FID biztosítékkal rendelkezik. Egy építési területen használt fogyasztásmérő szekrény ára körülbelül 76 ezer forint.

    6. Árak

    A fogyasztásmérő szekrények ára változó, függ az erősségtől, mérettől és természetesen a gyártótól.

    6.1. A külső fogyasztásmérő szekrények ára

    A külső fogyasztásmérő szekrény ára háromfázisú kéttarifás mérővel, állvánnyal, biztosítékokkal és MTKT-val hozzávetőlegesen 76 ezer és 114 ezer forint között van darabonként.

    6.2. A belső kapcsolótábla ára

    Egy átlagos házban a belső kapcsolótábla ára 76000 és 152000 forint között mozog darabonként.

    Amennyiben úgy dönt, hogy fogyasztásmérő szekrényt szerel fel, keresse villanyszerelő szakembereinket a daibau.hu oldalon. Ezzel kapcsolatban weboldalunkon még több tanácsot talál, valamint olyan szolgáltatókat és gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árakról az árkalkulátor segítségével tájékozódhat.

    Kérsessen bennünket, és a daibau.hu csapata segít Önnek

    Szakcikk 913
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Villanyszerelő, villanyszerelés?

    Rendszerünkben van még 1091 kivitelező a következő területre Villanyszerelő, villanyszerelés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 1091 kivitelező a következő területre Villanyszerelő, villanyszerelés
    9.4
    0

    STEEL GENERÁL KLÍMA KFT


    9.5
    0

    Boros Sándor e.v.


    8.9
    0

    Kerekes Miklós


    10
    2

    Horváth Tamás e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!