Katerória
    A burkolat, és ezzel együtt az épület a hosszabb élettartamához mindenképpen szükséges a homlokzati záróréteg, tekintettel arra, hogy az évek során bekövetkező légköri változások hatásának csak így képes ellenállni. A homlokzatfestés helyreállításához néhány tippet készítettünk.
    Szakcikk 104
    Homlokzat festése
    Rendszerünkben van még 778 kivitelező a következő területre Homlokzat:

    1. A homlokzat festése – miért fontos?

    A homlokzat festésével a teljes épület tartósságát megőrzik. A homlokzati bevonat megvédi az épületet a hó, az eső, a nap és a szél káros hatásaitól, valamint más típusú szennyező anyagoktól, pontosabban a levegőből származó különféle anyagok ágenseitől is. A homlokzatfestékek azon kívül, hogy állagóvó hatásúak, a védelem mellett esztétikai, vagyis dekoratív hatásúak is.

    2. A homlokzati festés helyreállításának folyamata

    Közvetlenül a homlokzat a festését megelőzően lényeges leellenőrizni, hogy van-e a felületeken sérülés, mint például a repedések vagy a leváló, hámló festék. Az ilyen típusú sérüléseket először is orvosolni kell, nehogy tovább terjedjenek vagy tovább romoljanak, ezáltal pedig biztosítják a frissen festett homlokzat hosszabb élettartamát.

    Ezt követően felkészülhet a homlokzat festésének folyamatára. Ide tartozik a régi festék eltávolítása, ha szükséges, valamint a felületek előkészítése az új festék felviteléhez. Munkavégzés közben nem szabad megfeledkezni a személyi óvintézkedésekről: fontos a megfelelő védőfelszerelés használata, beleértve a maszkot, a szemüveget és a kesztyűt. Emellett mindenképpen tartsa be a festék gyártójának használati utasításait is.

    A homlokzat festése munkaigényes feladat, amelyet talán legjobb képzett és tapasztalt szakemberekre bízni.

    Falszínek.jpg
    A homlokzati festés megújítása, tekintettel arra, hogy a káros, külső tényezőktől óvja az objektumot, hatással van az egész épület élettartamára, ezért azt rendszeresen el kell végezni

    3. A homlokzat festése – milyen színt válasszunk?

    A homlokzat festése cseppet sem könnyű feladat. Felújítás előtt ellenőrizni kell (ha még nem tette meg, és régebbi házról van szó), hogy az objektum helyszínén milyen színárnyalatok megengedettek, és tulajdonképpen maga az épület nem áll-e kulturális műemlékként állami védelem alatt. Ezt az információt legegyszerűbben úgy lehet megszerezni, ha a helyről információt kérünk a helyi önkormányzattól, amiért meghatározott adminisztrációs díjat kell fizetni.

    Az, hogy melyik színt választja, a várostervezők és építészek esetleges korlátozásai mellett függ a vakolat típusától, az épület homlokzati aljzatának minőségétől és állapotától is. Ezért jobb, ha a megfelelő szín beszerzését tapasztalt vállalkozóra bízza.

    4. A homlokzat festése – mire figyeljünk?

    A homlokzat festésekor ügyelni kell az időjárási viszonyokra. A homlokzatot akkor kell festeni, amikor a levegő hőmérséklete 8°C és 30°C között van, míg a relatív páratartalom 80% alatt. Annak érdekében, hogy a munka folyamán a nap melege ne tudjon hatni a nedves festékre, mindig ajánlott speciális homlokzati függönyökkel védeni. A festést kötelezően két rétegben kell végezni.

    5. Mennyibe kerül a homlokzat festése?

    A festés a színválasztástól és attól az aljzattól függ, amelyre felviszik a dekoratív réteget. Figyeljen arra, hogy a kivitelezőnek kötelessége védeni a munkaterületet, hogy így minden környező felület, akár függőleges, akár vízszintes – vagyis az utak vagy a szomszédos épületek – szennyeződésmentesek és mindenképpen sértetlenek maradjanak. A 2 rétegű festés mosható akril homlokzatfestékkel négyzetméterenként körülbelül 1500-2000 forintba kerül.

    Szakcikk 104
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Homlokzat?

    Rendszerünkben van még 778 kivitelező a következő területre Homlokzat:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 778 kivitelező a következő területre Homlokzat
    8.8
    0

    Varga Szabolcs


    9.1
    0

    Keramigres Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt


    9.3
    0

    Herendi László ev


    9.6
    0

    Poczók Renátó Giuliano EV


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!