Katerória
    A homlokzat színe a legfontosabb otthona jövőbeli megjelenése szempontjából. A legtöbb homlokzaton van ilyen vagy olyan vakolat, de szinte mindig védőfestékkel vannak bevonva. Így a szín nemcsak esztétikai, hanem védőelem is; szerepe, hogy megóvja a homlokzat alsóbb rétegeit a negatív légköri hatásoktól, illetve, hogy a ház minél szebb legyen, és jobban beleolvadjon a környezetbe.
    Szakcikk 345
    homlokzat festes
    Rendszerünkben van még 778 kivitelező a következő területre Homlokzat:

    1. Homlokzatfestés

    A homlokzati festéket 10-15 évente mindenképpen fel kell újítani, mivel kifakul, lehámlik, és idővel a festék szerves részét képező vízálló bevonat meglazul. Emellett a homlokzati hőszigetelés is nagyon fontos, mivel ha nem időben alakítja ki a homlokzat védelmét, nagy valószínűséggel a vakolat is sérülni fog. Ha a homlokzat festése vagy felújítása mellett dönt, szinte korlátlan szín- és árnyalatválaszték áll majd rendelkezésére.

    2. Akril homlokzatfestékek

    Az akril homlokzatfesték vízálló, durvább és finomabb beton és vakolt felületek festésére használható. Fontos, hogy az elkészült homlokzat ne legyen egy hónapnál régebbi. Az akrilfesték nagyon fontos tulajdonsága, hogy teljesen páraáteresztő, ezért az új homlokzatot legalább 30 napig hagyni kell, hogy teljesen megszáradjon, és csak ezután lehet festeni. A homlokzatfestékek közül az akrilfesték a legkiválóbb minőségű és az ára is megfizethető.

    3. Mikroszálakkal erősített homlokzatfesték

    A mikroszálakkal erősített festék abban különbözik a többi homlokzatfestéktől, hogy szintetikus szálakat tartalmaz. Ennek köszönhetően vízálló és páraáteresztő, ami azt jelenti, hogy a homlokzat „lélegzik”, de mégsem engedi át csapadékot a belsőbb rétegekbe. Ezzel a festékkel durvább és finomabban megmunkált felületek is festhetők. Repedezett és érdes díszvakolatokhoz is kiváló.

    homlokzat-szinek.jpg

    A homlokzati festékek nemcsak esztétikai okokból fontosak, hanem praktikusak is

    4. Szilikát homlokzatfesték

    A szilikát, azaz vízüveg alapú homlokzatfestékek a homlokzatnak rusztikus kinézetet kölcsönöznek.  Felülete matt, színtartó, rugalmas, kiváló időjárásállóságú, az alaphoz kiválóan tapad, lég- és páraáteresztő képessége kiemelkedő, természetes átszellőzést biztosít, ezért műemlék épületek kültéri festésére is alkalmas Mész- és mész-cement habarcsok festésére is használják.

    5. Mikroszálakkal erősített szilikát homlokzatfestékek

    A szilikátfestékek csoportjába tartoznak a mikroszálas szilikátfestékek is, amelyek szintetikus szálakat tartalmaznak. Mivel a festék páraáteresztő, mész-, mészcement- és szilikáthabarcsok festésére szolgál. A mikroszálakkal erősített szilikát homlokzatfestékek segítségével a felületeket színes szintetikus szálakkal erősítik meg, ezért ez a festék kiválóan alkalmas repedezett és érdes vakolatokhoz.

    homlokzat-festek.jpg

    Egy jó vállalkozó tudni fogja, hogyan adjon tanácsot a homlokzati színek kiválasztásához

    6. Szilikon homlokzatfesték

    A homlokzati festékek egy további fajtája is elérhető, ez pedig a szilikon homlokzatfesték. A szilikon homlokzatfesték teljesen páraáteresztő, azonban vízálló. Főleg sima vagy finoman vakolt felületek festésére szolgál.

    7. Mikroszálakkal erősített szilikon homlokzat festék

    A szilikon homlokzatfesték is lehetnek mikroszálakkal erősítettek. Az ilyen festék páraáteresztő és vízálló, ugyanakkor védő felületként is szolgál, mivel megakadályozza a por és a szennyeződések felhalmozódását a homlokzaton. Ellenáll az UV sugárzásnak, füstgázoknak és a környezet egyéb káros hatásainak.

    8. Szilikon homlokzati bevonatok

    Festék helyett használhatunk szilikon homlokzati bevonatot is, ami szintén védőanyagként szolgál, viszont színtelen. Vízálló kőbevonatként, festett felületekre, vakolatokra és ásványi homlokzatfestékekre is használják.

    9. Homlokzati mészfesték

    A legtermészetesebb festék minden bizonnyal a mészfesték, kevésbé igényes finomvakolatok is meszelhetők vele. A homlokzati mészfesték védőfestékként is szolgál, mivel teljesen páraáteresztő.

    10. Nanotechnológiás homlokzatfesték

    A választható homlokzatfestékek sorában az utolsó a nanofesték, mikroszálakkal erősített, valamint öntisztító is. A festék speciális szilikon kötőanyagokat és különféle adalékokat tartalmaz, amelyek speciális védőfóliát hoznak létre a homlokzat teljes felületén. Az ilyen festékek tökéletesen taszítják a vizet, port és mindenféle szennyeződést.

    Ha kérdése van a homlokzat festékekkel kapcsolatban, keressen fel bennünket a Daibau.hu oldalon és vegye fel a kapcsolatot szobafestő szakembereinkkel. A portálunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint azokkal a beszállítókkal és forgalmazókkal is összeköthetjük Önöket, akik megfelelő ajánlattal válaszolnak a megkeresésére.

    Az árinformációkat a „Kalkulátor” menüpont alatt tekintheti meg.

    Az Ön Daibau.hu csapata

    Szakcikk 345
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Homlokzat?

    Rendszerünkben van még 778 kivitelező a következő területre Homlokzat:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 778 kivitelező a következő területre Homlokzat
    9.1
    0

    Keramigres Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt


    9.7
    0

    Next line geo kft


    10
    2

    Halász Generál Építőipari Kft


    9.4
    0

    B & M Roof Tető Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!